Duurzame kinderkleding

Tegenwoordig is iedereen zich bewust van het belang van duurzaamheid. Ik als moeder, maar ook wij als bedrijf, wil dit graag overbrengen naar onze kinderen. Hierdoor kunnen wij onze kinderen grootbrengen in een leefbare wereld.

Kinderen verslijten nogal wat kleding, met een groeispurt is het namelijk al snel te klein. Voor je het weet zijn de broeken alweer te kort en moet je nieuwe kopen. Om bij te dragen aan milieuvervuiling, is het kopen van duurzame kinderkleding van belang.

Global Organic Textile Standard

Deze duurzame kinderkleding merken voldoen aan de GOTS certificering. Heb je daar nog niet eerder van gehoord? We leggen het kort aan je uit. Het Global Organic Textile Standard (GOTS) is een keurmerk voor duurzame kleding en textiel. Zij stellen strenge eisen aan zowel de productie van de vezels, als aan het maken van kledingstukken. Snurk, Molo en I dig denim zijn voorbeelden van merken die voldoen aan de GOTS certificering. Molo en I dig Denim zijn Scandinavische kinderkleding merken. Dankzij de toffe prints en strakke designs is dit een zeer geliefde kledingstijl hier in Nederland.

Snurk

Snurk is begonnen als een liefdadigheidsproject. Dat is pas duurzaamheid! Nu is het uitgegroeid tot een hip kleding en beddengoed merk. Alle items zijn gecertificeerd met het duurzame keurmerk GOTS. Snurk staat voor bewust produceren en zo min mogelijk verspilling. Ze gebruiken enkel biologisch katoen en produceren hun textiel in Portugal, lekker dichtbij huis dus! Bewust binnen de regels van de EU, zodat werknemers beter beschermd zijn. De prints van het textiel zijn eigentijds en fantasierijk Vaak creatief gemaakt met eigen hand. Daarom hoef je niet te kiezen tussen leuk en bewust. Wij vinden dit erg inspirerend, daarom zijn wij erg trots om de producten van Snurk te mogen verkopen!

Molo

Een ander duurzaam kinderkledingmerk is Molo. Het fijne aan Molo vinden wij dat het alleen voor kinderen is. Hun filosofie is dan ook: “Kinder kleding volgens kindervoorwaarden”. Hier zijn wij het helemaal mee eens, zo hoort het ook! Door hun kleding geven zij kinderen de mogelijkheid om de beste versie van zichzelf te zijn. Dankzij de gave prints en het vrolijke kleurgebruik kunnen kinderen hun persoonlijkheid uitdrukken. Duurzaam én super hip. Een win-win situatie dus!

I Dig Denim

De naam zegt het al, ik hou van denim! De visie van het duurzame Scandinavische kinderkleding merk, is dat de denim voor kinderen zacht en elastisch moet zijn, zodat ze er alles mee kunnen doen. Op het schoolplein tikkertje spelen, voetballen of bankhangen, allemaal geen probleem! Duurzaam, comfortabel en super hip. Comfortabel is het zeker, want er wordt alleen gekozen voor ultra zachte biologische stoffen. Bovendien zijn ze continu bezig met het vinden van de beste partners en fabrikanten. Denim maakt gewoon alles mogelijk en dat is waarom wij er zo van houden.

Duurzame kinderkleding kopen bij Daily Monkeys

Duurzame kinderkleding wordt steeds populairder. Dat is niet gek, want het is gemaakt van zalig zachte materialen en ook op stijl hoef je zeker niets in te leveren. Nee, duurzame kinderkleding is geen geitenwollensokken stijl meer, maar de outfits stralen klasse en comfort uit. Wist je dat de kledingindustrie meer CO2 uitstoot dan de internationale luchtvaart en zeetransport samen? Ja, bizar! Koop jouw duurzame kinderkleding bij ons in de shop en draag je eigen steentje bij aan een duurzamere wereld! Bestel voor 00:00 uur, dan is het de volgende werkdag al in huis.