13 Juli 2022

IK GA OP VAKANTIE EN IK NEEM MEE; WAT GAAT ER IN DE KOFFER VAN EEN MONKEY?

We willen als ouders natuurlijk dat onze kinderen er leuk uit zien. Maar helaas… Soms is het al een minuut nadat ze zijn aangekleed raak: een vlek! Broodbeleg, fruit of limonade, het belandt allemaal wel eens op de verkeerde plek. En anders komen die vlekken later wel tijdens het buitenspelen. Maar laten we eerlijk zijn, we willen natuurlijk ook dat onze kinderen lekker kind kunnen zijn. Ze moeten kunnen viezeriken en ravotten. Wij zorgen wel voor de vlekken.

De vakantieperiode breekt aan en dat betekent dat de koffers weer gepakt moeten worden. Of je nu met het vliegtuig richting Spanje vliegt, met de auto naar Frankrijk rijdt of op vakantie in eigen land gaat, het is tijd om er weer eens lekker tussenuit te gaan.

Hoewel vakantie voor ontspanning zorgt, kan het inpakken van een koffer de nodige stress met zich meebrengen. Daarom helpen we een handje door alvast een checklist te maken. Zo kun jij een stukje georganiseerder op vakantie!

Zwemkleding

Bijna iedere Monkey is gek op water en zwemmen. Er is ook een grote kans dat jullie vakantiebestemming de gelegenheid biedt tot waterpret. De zwemkleding van Beachlife en Shiwi zijn daarvoor ideaal! De tropische printjes zorgen voor het ultieme vakantiegevoel. Laat je vakantie niet in het water vallen en pak een zwembroek, bikini of badpak in! Op sommige bestemmingen is het zo warm dat lekker in het water spelen een must is om af te koelen. Vaak komt daar ook veel zon bij kijken. Bescherm je Monkey tegen de zon met een UV-zwemshirt.

Zonnebril

De zomervakantie wordt vaak geassocieerd met de zon. Heerlijk natuurlijk, maar niet geheel ongevaarlijk. Bescherm de oogjes van je kleintje daarom met een leuke zonnebril. Naast dat het de ogen beschermt tegen het felle zonlicht, staat het ook nog eens supercool!

Pet / hoed

Nog zoiets tegen de zon; een pet of hoed. We genieten er allemaal van wanneer onze Monkeys met de zon op hun bolletje aan het spelen zijn, maar we willen niet dat de felle zon de pret verpest. Neem daarom een petje of hoedje mee. Een hoofdaccessoire staat ook nog eens superleuk!

Vest/jasje

Misschien is het super warm op jullie vakantiebestemming en loop je de hele dag in korte broeken of rokjes. Toch kan de temperatuur ’s avonds flink dalen of er kan ineens een frisse wind op steken. Neem daarom altijd een wat warmer item mee. Een vestje of leuk spijkerjack is makkelijk te combineren met een top of tee. Kleine tip voor als je met het vliegtuig reist: laat je Monkey met vest of jack instappen. In het vliegtuig is het vaak wat frisser én het scheelt ruimte in de koffer!

Pyjama

Na een lange dag spelen, zwemmen en vakantievieren, moet een Monkey lekker tot rust kunnen komen. De pyjama’s van Snurk zijn om te dromen. Met de grappige printjes slaapt jouw Monkey als een baby. Nachtrust is belangrijk op vakantie, want zo heeft je kleintje genoeg energie om de volgende dag weer optimaal te kunnen genieten. Slaaplekker alvast!

Extra kleertjes

Onze kleine Monkeys kunnen soms enorm knoeien. Een lekker chocolade ijsje aan een Spaanse boulevard kan een outfit al verpesten. Neem daarom altijd extra tops, T-shirts, broeken en ondergoed mee. Ook al heb je een wasmachine ter beschikking op je vakantiebestemming. Het is namelijk ook mama’s en papa’s vakantie. Je hebt dan toch helemaal geen zin om te wassen?

Rugzak

Je Monkey heeft waarschijnlijk ook zijn of haar eigen spulletjes die mee moeten. Denk bijvoorbeeld aan een favoriete knuffel. Laat je kindje daarom een eigen rugzakje meenemen. De tassen van Trixie zijn niet alleen handig, maar ook echte reismaatjes. Maak je Monkey klaar voor een avontuur!

Reis je met het vliegtuig? Verdeel de kleding dan over meerdere koffers en neem een schoon shirt en ondergoed mee in je handbagage. Het komt namelijk wel eens voor dat koffers achterblijven op een vliegveld en pas later de juiste bestemming bereiken. Door de kleding te verdelen, heb je in ieder geval wat items bij je. Dus wat van papa’s onderbroeken in de koffer van de Monkey en wat korte broeken van de kleine in de koffer van mama. Zo zit niemand zonder kleren als er een koffer kwijtraakt. Gelukkig komt een ‘vermiste’ koffer vaak na 1 of 2 dagen alsnog aan.

Reis je met de auto? Zorg ervoor dat je de achterbak niet tot het dak vult met koffers en tassen. Dit heeft alles te maken met veiligheid. Het zicht van de bestuurder wordt beperkt en bij een noodrem vliegen de spullen naar voren; waar je Monkeys zitten. Mocht je echt zoveel spullen mee moeten brengen, kijk dan naar een dakkoffer. Veiligheid staat voorop!

Met deze checklist en tips hopen we je al een eindje op weg te hebben geholpen met de koffer van je Monkey. Nu is het tijd om vakantie te gaan vieren!

Oh ja; mocht je nog leuke vakantiekiekjes hebben met kleertjes van Daily Monkeys, deel ze op Instagram en tag ons: @dailymonkeysofficial

Fijne vakantie!

Voorbereid op vakantie met de handige tips om de koffer van jouw monkey goed te vullen!

Denise – Daily Monkeys