12 November 2021

Trends kindermode winter 2021/2022: Comfortabel is hip

De blaadjes beginnen te verkleuren en de temperaturen dalen. De zomer is nu echt voorbij. Tijd dus voor wat nieuwe items in de garderobe van je kind(eren). En het koude seizoen wordt fijn, want comfortabele kinderkleding is helemaal hip. Benieuwd wat je nog meer veel gaat zien? Wij zetten de belangrijkste trends in kindermode voor de winter van 2021/2022 voor je op een rij.

Het wordt een comfortabele winter

De tijd dat je een joggingbroek alleen binnen kon dragen is echt voorbij. Sportswear sijpelt steeds meer door in de kleding die we dagelijks dragen en dat geldt ook voor kinderkleding. Kinderkleding moet er leuk uitzien, maar vooral ook lekker zitten. Dat betekent joggingbroeken, comfy truien en sportieve hoodies.

Effen kleuren, strakke lijnen en zichtbare logo’s

Ook deze trend komt uit de sportieve hoek. We zien dit jaar veel kinderkleding in effen kleuren met een logo erop. Merken mogen weer gezien worden. Gecombineerd met strakke lijnen voor een extra sportieve look.

Kinderkleding mag lekker stoer

Stoere kinderkleding is hip, zowel voor jongens als voor meisjes. Bij Daily Monkeys verkopen we een aantal fijne, stoere kinderkleding merken. Denk aan I Dig Denim, Mini Rebels, Flo en Raizzed. Goede jeans, grofgebreide truien en spijkerjacks zorgen voor die stoere look.

Twinning met je kind is winning

Je ziet steeds vaker celebrities die hun kind een kleine versie van hun eigen outfit aangeven. En ook niet-celebrities nemen deze trend over. Je kunt hier zover in gaan als je zelf wilt. Zo bieden sommige merken setjes aan waarbij de kleinere outfit een precieze kopie is van de grotere. Maar natuurlijk kun je ook alleen kiezen voor eenzelfde kleurenpalet of stijl. Cute! Bij Daily Monkeys vind je veel items in een stijl die je zeker ook in de volwassen mode terugziet. Door de neutrale kleuren en prints zijn ze leuk voor kids, maar allesbehalve kinderachtig?

Mouwen trekken de aandacht

Mouwen mogen dit seizoen de aandacht trekken. Zo zien we veel pofmouwen en mouwen met versiersels als ruches en franje. Met zo’n opvallende mouw kan de rest van de outfit simpel zijn, maar wordt het nooit saai. Ook fijn: een comfortabele trui wordt door zo’n opvallende mouw een stuk stijlvoller. Comfort + stijl, daar worden we blij van.

Ruches: speels of romantisch

Ruches zorgen dit seizoen voor verrassende silhouetten. Ruches op de mouw tillen een simpel kledingstuk naar een hoger niveau. Terwijl ruches aan de onderkant van een blouse of trui een tikje romantiek toevoegen. En voor een speels effect lopen de ruches in horizontale of verticale lijnen over de voorkant van het kledingstuk.

Back to the prairie met franje

Franje is terug van weggeweest. Op de catwalk en in de winkels zie je ze overal in terugkomen. Truien, broeken, tassen en zelfs schoenen worden ermee opgesierd. Ze geven een outfit een relaxte en stoere look. Bij meisjeskleding zien we ze vooral in truien terug. Op de mouw, aan de voorkant of in de zij voegen ze net dat beetje extra toe.

De tijdloze ruit is terug

Ook de ruit is helemaal terug. Stoer in de vorm van een houthakkersruit of klassiek in de vorm van de Schotse of Engelse ruit. Leuk op broeken, blouses en rokjes. We zien deze trend zowel in meisjeskleding als in jongenskleding voorbij komen. Een tijdloos patroon!