29 Maart 2022

What to wear: Maartse Moodswings

Het is niet warm en het is niet koud; wat trek je je Monkey aan?

De lente breekt aan. Het zonnetje begint weer voorzichtig te schijnen en er is geen wolkje aan de lucht. De Lentekriebels beginnen te kriebelen bij de Monkeys en ze willen weer lekker naar buiten. Maar wat trek je ze aan in deze periode? In deze blog geven wij tips voor het aankleden van je Monkey op de laatste winterdagen en de eerste lentedagen.

Maart & Moodswings

Maart is een maand van uitersten; de ene dag is het 20 graden en de andere dag stijgt het kwik net boven de 0. Daarnaast speelt de wind een grote rol. De zon schijnt dan wel de hele dag, maar is nog niet sterk genoeg omdat hij te laag staat. De frisse wind maakt het weer dan verraderlijk; het lijkt warm en zonnig.  

Hoewel 21 maart de lente officieel begint, is het verstandig om de winterjassen nog niet al te ver op te bergen. In 2013 hadden we namelijk nog een dikke laag sneeuw in deze periode. Toch kan het ook zijn dat de temperaturen zo hoog oplopen dat de korte broeken en rokjes uit de kast worden getrokken. Maar hoe is je Monkey dan opgewassen tegen de maartse moodswings? Eigenlijk is het heel simpel; werk in laagjes!

Wanneer het te koud is, voeg je makkelijk iets toe. Is het te warm? Trek dan een laagje uit. Voor school is een mooie longsleeve met een lange broek ideaal. Als dat toch nog te fris is, kun je je kind er een hemdje onder laten aantrekken. Ook een vestje of jacket maakt de outfit warmer én geeft net even die extra touch. Vooral wanneer de ochtenden een stuk frisser zijn dan de middagen is een extra laag handig. Een vestje of jacket trekt je Monkey zelf makkelijk uit wanneer het toch te warm wordt. 

Waarom laagjes?

Kleden in laagjes is niet alleen super trendy, maar houdt spelende Monkeys lekker warm. Tussen de kledinglagen wordt de warmte van het lichaam vastgehouden wat ervoor zorgt dat er een soort buffertje ontstaat tussen de warme huid en de koude stof van een kledingstuk. Het werkt hetzelfde als een spouwmuur in een woning; isolerend. Ook vangt het eerste laagje het zweet op. Hierdoor blijft de huid langer droog en kan de Monkey prettiger blijven bewegen en spelen. 

Rokjesdag?

Voor blote benen en voetjes is het in maart vaak nog te koud. Het verraderlijke windje maakt het buiten frisser dan het lijkt. Blote benen zijn daarom nog net iets te enthousiast. Rokjesdag valt niet voor niets in april. Maar een leuke rok of jurk is wel de combineren met een hippe legging of maillot. Deze zijn in verschillende diktes te verkrijgen en de wat luchtigere stofjes zijn ideaal voor de eerste lentedagen. 

Ook voor open schoenen als sandalen of slippers is het nog te vroeg. In maart kan het ’s nachts nog weleens vriezen waardoor de grond koud is. Warme voetjes zijn heel belangrijk en hebben invloed op de gehele lichaamswarmte. Wanneer de voeten koud zijn, is het hele lichaam dat. De voeten koelen daarbij het eerst af. Ga daarom voor stoere sneakers, leuke laarsjes of een ander soort dichte schoen.  

De eeuwige discussie: Jas aan of uit?

“Nee ik wil mijn jas niet aan!” De eeuwige discussie met je Monkey over of hij of zij zonder jas mag buitenspelen. Het liefst bescherm je je kindje tegen de kou en zit je niet te wachten op een snotneus en verkoudheid. Toch kunnen kinderen heel goed zelf aangeven of ze het te warm of te koud hebben. Ruziemaken heeft vaak niet zoveel zin. Monkeys zijn eigenwijs. 

Bij een temperatuur van 16 graden is zonder jas buitenspelen in principe geen probleem. Vergeet daarom die dikke winterjas even (tenzij het natuurlijk onder de 0 graden is) en stel een bodywarmer en een wollen trui voor. Net iets minder warm en meer beweegruimte. Of ga voor een kleurrijke regenjas of een zomerjas in combinatie met een hoodie. Kijk vooral naar waar je Monkey zich comfortabel in voelt. De één heeft het sneller warm of koud dan de ander. 

Shoppen in maart

Maart is een beetje een rare periode om te winkelen. Aan de ene kant zie je zomerjurkjes en aan de andere kant dikke winterjassen. In veel winkels gaan de winterartikelen in de sale en komt de voorjaars -/ zomercollectie binnen.  Vooral voor kinderen winkelen is moeilijk. Koop je nog winterkleding voor de laatste koude dagen met de kans dat ze het niet meer passen volgend jaar? Of koop je zomerkleding op de groei en dat ze er vervolgens nooit in groeien? Daarom wat tips:

Let daarom bij het shoppen op items die tijdloos en van goede kwaliteit zijn; zo kan een artikel nog wel eventjes mee. Mocht de Monkey het dan niet meer passen, kun je er een broertje, zusje, neefje, nichtje of iemand anders blij mee maken. 

Ga daarnaast ook voor ‘all season – producten’. Dit zijn items die het hele jaar door gedragen kunnen worden. Denk hierbij aan een jasje dat in de winter over een outfit wordt gedragen en in de zomer als jas wordt gebruikt. Of een t-shirt die zomers op een korte broek gaat en in de winter onder een vestje. Zo worden items optimaal gedragen. 

Scoor in de wintersale een trui in een maatje groter dan normaal. Zo is de kans groter dat je Monkey er de volgende winter ook nog in past. Een trui mag vaak wel wat groter vallen, zodat de kleintjes er lekker in weg kunnen kruipen. Dus ook als de laatste koude dagen kan de trui dan als oversized worden gedragen; trendy, comfy en warm!

Maart bij Daily Monkeys

De wereld is een speeltuin voor onze Monkeys en het is weer tijd om te gaan buitenspelen! Laat je kindje stralen in de mooiste outfits. Neem een kijkje in onze collectie en laatje inspireren! Laat de lente maar komen!  

Met deze tips is je Monkey opgewassen tegen de maartse moodswings!

Denise – Daily Monkeys